İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Azgelişmşilik Üstünlüktür – Lütfi Bergen

Topluluğumuz, 10 Aralık 2020 Perşembe günü yazar Lütfi Bergen’i ‘’Azgelişmişlik Üstünlüktür’’ başlıklı konferans münasebetiyle misafir etti.

Çevrimiçi olarak gerçekleştirilen konferansta Covid -19 süreci ile söze başlayan Bergen, Covid-19 çerçevesinde insanın tabiat ile olan ilişkisine ve insanın geldiği noktada teknolojinin insan hayatına olan etkilerine değindi. Sonrasında insanın geçmişten günümüze olan tekâmûlatı hakkındaki düşünceleriyle devam eden Lütfi Bergen, teknolojinin insan hilkati ile ne kadar uyumlu olduğunu sorusu çerçevesinde teknoloji ve insan tabiatının birbirinin anti-tezi olduğunu aktardı. İnsanın teknoloji hasebiyle tabiatından uzaklaşıp kendisine yabancılaştığını anlattı. Bilhassa İslam’ın insan tarifi üzerinden meseleye yaklaşan Bergen, teknolojinin nefis sahibi olan insan için nefsini körükleyen bir araç olduğunu ve insanın teknoloji vasıtası ile nefsini aşamayıp ona sürekli mağlup olan bir varlık haline dönüştüğünü belirtti. Konuşmasının sonuna doğru kendisine yöneltilen soruları cevaplayan Lütfi Bergen, Kur’an’dan ve günlük hayattan örnekler üzerinden meselenin daha iyi anlaşılabileceği noktasına parmak bastı.

Konuşmanın sonunda kendisi adına dikilen fidanların sertifikasını takdim eden Bilkent Medeniyet Topluluğu’na ve katılımcılara teşekkür etti.

Kendisine Bilkent Medeniyet Topluluğu olarak teşriflerinden ötürü tekrardan şükranlarımızı arz ediyoruz.

Aşağıdaki linkten Bilkent Medeniyet Topluluğu’nun YouTube kanalındaki konferans videosuna erişebilirsiniz.

Yorumlar kapatıldı.