İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Gümrü Antlaşması’nın 100. Yılında Ermeni Meselesi – Haluk Selvi

Topluluğumuz, 3 Aralık 2020 Perşembe günü, “Gümrü Antlaşması’nın 100. Yılında Ermeni Meselesi” isimli konferansta Sakarya Üniversitesi’nden Prof. Dr. Haluk Selvi’yi misafir etti.

Çevrimiçi olarak gerçekleştirilen konferansta Gümrü Antlaşması’nın imzalandığı dönemin şartlarından bahsederek söze başlayan Selvi, Ermeni Meselesi’nin siyasallaştığı dönem olan II. Abdülhamit döneminden Birinci Dünya Savaşı’na kadar olan hadiselere değindi. Bilhassa Cihan Harbi’nde Ermeni Meselesi’ne dahil olan harici kuvvetleri ve şahıslar üzerinde duran Selvi, İstanbul’da faaliyet göstermiş diplomatik misyon temsilcilerinin meseledeki müdahalelerine dikkat çekti. Sevr ve Lozan Antlaşmaları’nda meselenin nasıl karşılandığını anlatan Prof. Dr. Haluk Selvi, yakın geçmişimizde Ermeni meselesiyle alakalı olaylarla meselenin geleceği üzerine öngörülerini dile getirdi. Konuşmanın sonuna doğru katılımcıların sorularını yanıtlayan Selvi, Ermeni kaynaklarının tarafında olan dezenformasyon hareketleri ve tarafımızın bu husustaki yetersizliğini belirtti.

Konuşmanın sonunda kendisi adına dikilen fidanların sertifikasını arz eden Bilkent Medeniyet Topluluğu’na ve katılımcılara teşekkür etti.

Kendisine Bilkent Medeniyet Topluluğu olarak teşriflerinden ötürü tekrardan teşekkür ediyoruz.

Aşağıdaki linkten Bilkent Medeniyet Topluluğu’nun YouTube kanalındaki konferans videosuna erişebilirsiniz.

Yorumlar kapatıldı.